Волонтеризам је размена између појединца или групе појединаца и локалне заједнице.Волонтер или група волонтера улажу време, енергију и снагу за добробит заједнице,а кроз тај пројекат локална заједница пружа волонтеру или групи волонтерамогућност за експериментисање, учење и лични и колективни развој.

(Cotravaux, Francuska)

Прочитај више „KОНЦЕПТ ПРОЈЕКТА“


Волонтери се вршењем волонтерских услуга и активности истовремено оспособљавају за волонтирање и то на следећи начин:

1. Упознавањем са радом пијаца Волонтери се током реализације пројекта Волонтерски центар на огледним примерима упознају се са општим актима Предузећа и законским прописима, који су од значаја за обављање делатности Предузећа.

Прочитај више „АКТИВНОСТИ“


Волонтерску праксу у Градским пијацама могу обављати апсолвенти и дипломци Пољопривредног, Правног, Економског факултета и Факултета ветеринарске медицине.

Оглас за волонтерску праксу расписује се једном годишње, а заинтересована лица пропратно писмо и радну биографију могу доставити путем електронске поште на vlakovski@bgpijace.rs Након увида у радне биографије и разговора са свим пријављеним кандидатима, врши се одабир најбољих кандидата и спроводи селекција у другом кругу разговора.

Прочитај више „Како постати волонтер Градских пијаца?“