„ДАНИ ДОМАЋЕ ХРАНЕ И СТАРИХ ЗАНАТА ВОЈВОДИНЕ“ НА ПИЈАЦИ „ЗЕМУН“

Манифестација „Дани домаће хране и старих заната Војводине“, у петак, суботу, и недељу, 14, 15. и 16. јуна биће одржана на платоу пијаце „Земун“, код Житног кантара.

У гастрономској понуди манифестације биће куваних јела као што су тарана са кобасицом, перкелт са резанцима, паприкаш, печене домаће кобасице и такозвани лангош (мекика). Љубитеље слатких посластица очекују колач на жару, традиционални мађарски специјалитет и разне врсте војвођанских штрудли.

Понуду ће уз могућност дегустације, употпунити сухомеснати производи од мангулице, полутврди и тврди крављи и козији сиреви, као и најразличитије сорте вина, ракије и природних сокова.

Организатори  манифестације ЈКП „Београдске пијаце“ и Пословно удружење „Пијаце Србије“ припремили су богат програм за петак, 14. јун од 15 до 22 часа и суботу и недељу, 15, и 16. јун од 09 до 22 часа.

„Дани домаће хране и старих заната Војводине“ промовишу кулинарске специјалитете, произвођаче домаће хране и рукотворина из Војводине, као и традиционалне обичаје.

У суботу, 15. јуна од 11 до 13 часова, гости манифестације ће бити организатори Жетвених свечаности „Дужијанца“ који ће посетиоцима  представити део обичаја везаних за такмичење рисара (стари начин жетве жита), традиционални рисарски доручак у којем су две основне намирнице свеж домаћи хлеб и бела сланина, као и ношњу и рукотворине од сламе са севера Војводине. Истог дана, од 19 часова, у склопу манифестације наступиће Тамбурашки оркестар „Равница“ из Суботице.

Улаз је слободан, чекамо вас на пијаци „Земун“ !

 

Натраг na ВЕСТИ