ШАМПИОНИМА БЕЗГОТОВИНСКИХ ТРАНСАКЦИЈА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ

На пијаци “Палилула” уручене су новчане награде закупцима тезги који су током марта и априла месеца реалозовали највећи број безготовинских трансакција, у оквиру другог круга пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Закупци са пијаца  „Палилула“, „Блок 44“, “Стари Меркатор”, „Каленић“ и „Ђерам“, освојили су по пет награда у марту и априлу месецу остваривши 1099 односно 561 трансакцију.

Други круг пројекта „Дигитализација београдских пијаца“ почео је средином јуна 2023.године, чиме је могућност безготовинског плаћања уведена на одређеном броју продајних места и на пијацама “Стари Меркатор”, “Земун” и “Блок 44”.

Увођење безготовинског плаћања на београдским пијацама које је почело пре две и по године  показало се као веома добар потез. „Каленић“, „Палилула“ и „Ђерам“  биле су прве у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Уведеним новинама задовољни су и закупци и потрошачи, јер су им пијачна продаја и куповина доста олакшане. Тада је први пут у Србији купцима омогућено да воће, поврће и друге производе плате безготовински.

Пијаце у главном граду су на овај начин постале места која потрошачима поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде пружају могућност избора и у погледу начина плаћања.

Партнери Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“, Привредна комора Србије, Mastercard, ЈКП „Београдске пијаце“, Payten, Chipcard и Banca Intesa, задовољни су реализацијом пројекта, као и реакцијама купаца и закупаца, због чега су се одлучили да наставе пројекат.

Натраг na ВЕСТИ