ШАМПИОНИМА БЕЗГОТОВИНСКИХ ТРАНСАКЦИЈА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ

На пијаци “Палилула” данас су уручене новчане награде закупцима тезги који су током октобра месеца имали највише безготовинских трансакција, у оквиру другог круга пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прву награду освојио је закупац са пијаце “Палилула”, са укупно 193 трансакције, друго место припало је закупцу са пијаце “Блок 44” са реaлизованих 178 трансакција, док је треће место заузео закупац са пијаце “Палилула”  остваривши 151 трансакцију. Четврто и пето место припало је закупцима са пијаце “Блок 44” и ТЦ „Стари Меркатор“ који су остварили 23, односно 19 трансакција.

Други круг пројекта „Дигитализација београдских пијаца“ почео је средином јуна чиме је могућност безготовинског плаћања уведена на одређеном броју продајних места и на пијацама “Стари Меркатор”, “Земун” и “Блок 44”.

Увођење безготовинског плаћања на београдским пијацама које је почело пре две године  показало се као веома добар потез. „Каленић“, „Палилула“ и „Ђерам“  биле су прве у низу београдских пијаца на којима су постављени ПОС терминали за плаћање картицама. Уведеним новинама задовољни су и закупци и потрошачи, јер им је пијачна продаја/куповина доста олакшана. Тада је први пут у Србији купцима омогућено да воће, поврће и друге производе плате безготовински.

Пијаце у главном граду су на овај начин постале места која потрошачима поред квалитетне, свеже и разноврсне понуде пружају могућност избора и у погледу начина плаћања.

Партнери Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“, Привредна комора Србије, Mastercard, ЈКП „Београдске пијаце“, Payten, Chipcard и Banca Intesa, задовољни су реализацијом пројекта, као и реакцијама купаца и закупаца, због чега су се одлучили да наставе пројекат.

Натраг na ВЕСТИ