Почели припремни радови на уређењу паркинг простора на пијаци „Стари Меркатор“

В.д. директора ЈКП „Београдске пијаце“ Бојан Бајагић, председник општине Нови Београд Бојан Бован и председник Удружења пијачних продаваца „Опстанак“ Срђан Праштало, посетили су јуче пијацу „Стари Меркатор“ и разговарали са закупцима.

В.д. директора ЈКП „Београдске пијаце“ Бојан Бајагић, приликом обиласка пијаце, нагласио је да је пијаца „Стари Mеркатор“ комплетно уређена, постављена је нова пијачна опрема, нова вентилација, цела пијаца је климатизована, обновљена фасада, а на платоу поред пијаце уређен је посебан део – цветни кутак. Том приликом, најавио је да ЈКП „Београдске пијаце“ тренутно изводи припремне радове на рашчишћавњу терена ради изградње паркинг простора у сутеренском делу пијаце. Изградња паркинг простора на пијаци олакшаће свим купцима и закупцима свакодневну посету пијаци „Стари Меркатор“. Бајагић је додао да ће паркинг простор имати 51 паркинг место, од чека ће три бити намењена за особе са инвалидитетом. В.д. директора ЈКП „Београдске пијаце“ Бојан Бајагић још је истакао, да су заједничком сарадњом са општином Нови Београд и другим надлежним јавно комуналним предузећима, потпуно уређени прилази овој пијаци, као и простор испред пијаце, дуж целе саобраћајне површине. Постављено је 67 нових модерних боксева и асфалтирана је пешачка стаза, што је допринело да цео простор добије сасвим другачији, модеран и униформисан изглед, какав заслужује један од главних центара Новог Београда.

Председник Удружења пијачних продаваца „Опстанак“ Срђан Праштало, истакао је да ће изградња паркинг простора бити велико олакшање за многобројне закупце и посетиоце, јер ће моћи да паркирају своја возила и брзо и једноставно се попну до пијаце, лифтом или кружном рампом. Праштало каже да су закупци ове пијаце изузетно задовољни због чињенице да ЈКП „Београдске пијаце“ брине о њиховим интересима и потребама, као и да је „Стари Меркатор“ само једна од београдских пијаца које су уређене на задовољство како купаца, тако и продаваца.

Пијаца „Стари Меркатор“ изузетно је важна за снабдевање становника највеће београдске општине, рекао је председник општине Бојан Бован и додао да су пијаце иначе веома важне за локалну економију, као и за снабдевање грађана по приступачним ценама.

Пијаца „Стари Меркатор“ само је једна у низу београдских пијаца које послују у систему ЈКП „Београдске пијаце“, на којима су унапређени услови куповине и продаје.

Натраг na ВЕСТИ