ДЕЧИЈА ПИЈАЦА НА ОМЛАДИНСКОМ ТРГУ ПИЈАЦЕ ЗЕМУН У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“

У оквиру манифестације „Дани европске баштине“, која се ове године обележава под слоганом „Уметност и забава – наслеђе у фокусу“, ЈКП „Градске пијаце“ и ГО Земун, у суботу, 28. септембра, од 11 до 14 часова,  организују традиционалну манифестацију – Дечију пијацу на Омладинском тргу пијаце „Земун“.

Учесници на Дечијој пијаци биће деца предшколских установа и ученици основних школа које се налазе на територији општине Земун. Посетиоци манифестације имаће прилике да уживају у едукативним радионицама, изложбама, различитим спортским активностима, а поред излагачког дела,  најмлађи суграђани  представиће своје вештине на креативан начин кроз песму и игру. Циљ одржавања манифестације је да се најмлађим суграђанима укаже на значај здраве исхране, као и на међусобно даривање и потребом за очување историјског наслеђа, као специфичног ресурса општег развоја заједнице.

У богатом музичко-сценском наступу, суграђане очекују: плесне кореографије, рецитали, наступи школских хорова, наступи културно-уметничких друштава, као и ревије шешира.

Учесници манифестације су: Предшколска установа „Др Сима Милошевић“, ОШ. „Бранко Радичевић“, „Горња Варош“, „Лазар Саватић“, „Соња Маринковић“, „Мајка Југовића“, „Светозар Милетић“, Пријатељи деце Земуна, Друштво пријатеља Батајнице,  Соколина арт, Продужени боравак „Мали академац“, ЈКП „Градска чистоћа“, Фонд Б92, као и културна уметничка друштва „Бранко Радичевић“ и „Јана“.

JKП “Градска чистоћа“ спровешће кроз игру и интерактиван рад  пројекат „Еко квиз“ који има за циљ едукацију деце школског и предшколског узраста о правилном селектовању и одлагању отпада. Посетиоци манифестације моћи ће да провере своје знање из области заштите животне средине, али и да науче нешто ново о рециклажи и правилном одлагању отпада, а најуспешнији ће бити награђени пригодним поклонима.  

Манифестација „Дани европске баштине“ је драгоцена манифестација која доприноси очувању културне баштине наше земље, као и очувању традиционалних вредности, а ове године обележава се са циљем да се истраже сви аспекти наслеђа, материјалног и нематеријалног добра повезани са забавом.

Улаз је слободан!

Натраг na ВЕСТИ