По први пут одржано „Забавиште-занатиште“ на пијаци „Каленић“

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ НАЈМЛАЂИХ СУГРАЂАНА ЗА СТАРЕ ЗНАТЕ

Велики број најмлађих суграђана посетило је пијацу „Каленић“, где су по први пут организоване бесплатне радионице у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке“.

Пијачни плато за ову манифестацију био је декорисан у аутентичном амбијенту старих заната где су сви заинтересовани малишани имати прилике да се упознају и опрoбају у радионицама као што су oпанчарство, израда мозаика, пецање ручно израђених предмета, калиграфија, вез, грнчарство, a које су водили чланови асоцијације „Наше руке“.

Манифестације је изазвала велико одушевљење посетилаца, која је организована са циљем очувања традиције, природне и културне баштине, као и подизањa свести грађана о потреби промоције стваралачко-креативног потенцијала Београда и Србије који утичу на развој туризма. Поред бесплатних радионица, суграђани су имали прилику да купе традиционалне српске производе из богатог асортимана: домаћи ајвар,природне сокове, козметику, џемове, мед, као и ручно рађену трикотажу по приступачним ценама, а коју свакодневно суграђани могу да купе на београдским пијацама. Гост на манифестацији била је Милица Петровић, двострука првакиња Србије у виолини.

ЈКП „Градске пијаце“ у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност, „Наше руке“, у наредном периоду планирају организацују занатских радионица и на другим београдским пијацама.

Натраг na ВЕСТИ