БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ НА ПИЈАЦИ „КАЛЕНИЋ“

ЈКП „Градске пијаце“ чувари старих заната

 

ЈКП „Градске пијаце“ у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке“, по први пут организују бесплатне радионице за најмлађе суграђане на пијаци „Каленић“.

Ова централно-градска пијаца која се налази у срцу Врачара, 21. септембра биће резервисана за традиционалне занате где ће сви заинтересовани малишани имати прилике да се упознају и опрoбају у радионицама као што су oпанчарство, израда мозаика, пецање ручно израђених предмета, калиграфија, вез, грнчарство, a које ће водити чланови асоцијације „Наше руке“.

Циљ манифестације је очување традиције, природне и културне баштине, као и подизање свести грађана о потреби промоције стваралачко-креативног потенцијала Београда и Србије који утичу на развој туризма.

ЈКП „Градске пијаце“ у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност, „Наше руке“, у наредном периоду планирају организацују занатских радионица и на другим београдским пијацама. Прилагођавајући се тржишту, занатлије данас развијају нове савремене форме занатског и уметничког изражавања уз примену традиционалних техника, а београдске пијаце су препознали као спој традиције и културе, као и места за пласман њихових производа.

У суботу, 21. септембра пијаца „Каленић“ у периоду од 10 до 13 часова, биће претворена у „Забавиште-занатиште“. Током трајања манифестације суграђани могу несметано да обаве куповину неопходних намирница за породичан ручак, а за то време, малишани да науче вештине старих заната.

ЈКП „Градске пијаце“

Местa где се негујe и чува традиција

 

Натраг na ВЕСТИ