НА ПИЈАЦИ „ВИДИКОВАЦ“ ОВОГ ВИКЕНДА ПОЧИЊЕ НАЈВЕЋА ПРОДАЈА ДОМАЋЕ ПАПРИКЕ

ЦРВЕНА ПАПРИКА – КРАЉИЦА  ЗИМНИЦЕ

Београдске пијаце већ деценијама важе за места са највећим избором и најбољим квалитетом паприка, посебно у сезони припреме зимнице. Ово омиљено поврће није само незаобилазни састојак бројних трдиционалних јела, већ и главна звезда у припреми ајвара, пинџура, љутенице и многих других ђаконија, у којима уживамо током зимских месеци.

Не пропустите највећу продају црвене паприке ове сезоне – 6. и 7. септембра на пијаци „Видиковац“, где ће најпознатији произвођачи из Србије донети свежу, квалитетну робу, спремну за ајвар, печење и зимницу.

Паприка је симбол традиције, породичних окупљања и старих, добрих обичаја. Мало шта може да надмаши мирис печених паприка у рану јесен, док се у великим шерпама и казанима крчка ајвар – „српски кавијар“, како га многи с правом називају. Свака кућа има своју кулинарску тајну, да ли се паприке мељу или сецкају, да ли се додаје бели лук или не… али једно је неизоставно да паприка мора бити месната, слатка и зрела, набављена на пијаци, директно од домаћих произвођача.

Осим у зимници, црвена паприка је многима омиљена залучена, али и свежа – слатка, хрскава, сочна. Савршена је за салате, пуњења, роштиљ и као здрав залогај између оброка. Пуна је витамина Ц, антиоксиданата и драгоцених влакана, што је чини не само укусном, већ и изузетно здравом.

Зато, док траје њења сезона, не пропустите прилику да напуните своје цегере црвеним паприкама. Јер, како кажу – где је паприка, ту је и домаћинска кућа.

Све што ми треба је #напијаци

Натраг na ВЕСТИ