ПИЈАЦА ПАЛИЛУЛА

Пијаца на Палилули је највећа и најзначајнија инвестиција ЈКП „Градске пијаце“.  Модерна, атрактивна, затворена пијаца простире се на 12.689 квадрата и заузима 4 новоа и као таква представља нови концепт изгледа градских пијаца.  Два нивоа су под земљом у односу на улицу Илије Гарашанина, док се из улице 27. марта налази сутерен у коме је смештена млечна хала, мењачница, занатски део, магацински део са хладњачама. На нивоу испод, налази се паркинг простор за посетиоце са 80 паркинг места. Пијачни плато смештен је у нивоу приземља, а уместо класичних тезги на њему се налазе модуларни боксеви и модерне тезге.

Савремен концепт ове пијаце, посетиоцима омогућава да осим разноврсне и богате понуде воћа и поврћа,  уживају и у другим садржајима ове модерне пијаце – кафетерији, винарији, продавницама брзе хране које имају и програме намењене веганима и вегетаријанцима, посластичарницама, цвећарама, пет шопу и продавници сувенира.

Водећи се концептом да су пијаце много више од места где се купује храна и у намери да љубитељима пијачне куповине омогући и друге погодности, ЈКП Градске пијаце су управо на овој пијаци покренуле нови пројекат – Маркет културе. На штанду градских пијаца налази се Културни кутак, место где се посетиоци могу информисати о репертоару београдских позоришта и установа културе, и купити карте за жељене представе и програме.

Нова пијаца на Палилули остала је Старо место али за нове сусрете и једно од омиљених места окупљања становника Београда и туриста, захваљујући и многобројним манифестацијама које ЈКП Градске пијаце у њеном комфорном простору организују за све генерације.

Ова модерна и атрактивна пијаца се не може заобићи, њен специфичан изглед доминира околином и плени погледом.

Натраг na ПРОЈЕКТИ