Уручене награде шампионима безготовинских трансакција за септембар месец

Септембарским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама додељене су награде у оквиру Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прво место освојио је закупац са пијаце „Палилула“ са 217 остварених трансакција. Друго и треће место припало је закупцима са пијаце „Ђерам“ који су  реализовали 88, односно 65 трансакција. Четврто и пето место освојили су закупаци са пијаце „Каленић“ са 63 и 37 трансакција.

Од новембра 2021. године, од када је кренуло наградно такмичење, па до данас, реализовано је око 13 000  безготовинских трансакција на 51 ПОС терминалу на три београдске пијаце „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“.

Пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“  покренула је Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Овај пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце“, компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa.

Сваког месеца,  до краја октобра ове године, по пет трговаца који остваре највећи број безготовинских плаћања  освајају новчану награду у износу од 12.000 динара захваљујући компанијама Mastercard и Chipcard.

Натраг na ВЕСТИ