ПИЈАЦЕ ПОНОВО РАДЕ

Одлуком Влaде Републике Србије, све београдске пијаце које се налазе на отвореном простору, а у систему су ЈКП „Градске пијаце“, почињу са радом од среде 22. априла у периоду од 07-15 часова.

Пијаце ће радити сваким даном осим понедељка и оних дана када је на снази целодневни полицијски час.

Пијаце које се налазе у затвореном простору, као што су пијаца „Палилула“ и ТЦ „Нови Београд“, почеће са радом у уторак 28. априла 2020. године.

ЈКП „Градске пијаце“ предузеле су све мере заштите у циљу спречавања даљег ширења вируса COVID 19. Све млечне хале, пијачни платои и опрема, очишћене су средствима за дезинфекцију, направљена су прописана растојања између закупаца и постављене су заштитне фолије како би било ограничено бирање производа са београдских пијаца.

Сви закупци на пијацама су у обавези да носе лична заштитна средства за лице и руке.

На пијацама ће бити обезбеђени видно обележени посебни улази и излази, а запослени из ЈКП „Градске пијаце“ контролисаће циркулацију људи.

Овим путем, још једном молимо све наше суграђане који долазе на београдске пијаце, да се строго придржавају прописаних мера Владе Републике Србије, да држе социјалну дистанцу приликом обављања куповине, а све у циљу сузбијања ширења корона вируса, као и омогућавања даљег рада београдских пијаца.

Такође, ЈКП „Градске пијаце“ још једном подсећају све суграђане колико је важна превенција, јер само заједничким снагама и одговорношћу свих нас можемо помоћи у спречавању даљег ширења овог вируса.

О свим изменама о раду београдских пијаца јавност ће бити благовремено обавештена.

Традиција која траје

ЈКП „Градске пијаце“

Натраг na ВЕСТИ