Јавна лицитација

II  Мапа пијаце са назнакама бројева тезги, расхладних витрина и рамова је истакнута уз оглас на огласним  таблама свих пијаца.

III  Пијачна опрема се издаје за календарску годину, након чега се закуп може обновити у складу са одредбама Правилника о издавању пијачног пословног простора и Уговора.

IV Почетна лицитациона цена утврђена је у износу од 3.000,00 – 100.000,00 динара.

Лицитациони износи су:

1.000,00 динара за почетну лицитациону цену до 25.000,00 динара,

5.000,00 динара за почетну лицитациону цену од 25.001,00 – 75.000,00 динара и

10.000,00 динара за почетну лицитациону цену од 75.001,00 – 100.000,00 динара

У цену је урачунат ПДВ.

Пијачну опрему-тезгу, расхладну витрину или рам ће добити онај учесник лицитације који понуди највећи износ за предметну пијачну опрему.

Излицитираним износом стиче се право закупа пијачне опреме. За коришћење лицитиране пијачне опреме примењиваће се важећи Ценовник пијачних услуга.

V Право учешћа на јавној лицитацији за давање на коришћење пијачне опреме имају: физичка лица и предузетници.

Пријаву за учешће на јавној лицитацији подносе физичка лица која су обавезна да уколико се њихова понуда прихвати, у року од 10 дана од дана добијања одлуке о прихватању понуде као најповољније, доставе доказ о регистрацији одобрене делатности, у складу са Правилником о издавању у закуп пијачног пословног простора и Одлуком о пијацама.

VI Учесници лицитације се пријављују тако што ће у просторијама Управе пијаца где се налази пијачна опрема за коју желе да лицитирају попунити пријавни лист.

Уз пријаву обавезно доставити:

– доказ о уплати депозита

– пуномоћје оверено код надлежног органа, у случају да физичко лице или предузетник у лицитацији учествује преко пуномоћника.

VII Приликом пријаве, издаје се лицитациони број за учешће на лицитацији.

Депозит за учешће на јавној лицитацији износи 10% од почетне лицитационе цене, односно крајње излицитиране цене и уплаћује се појединачно за сваку пријаву-тезгу, расхладну витрину или рам.

Депозит се уплаћује на текући рачун ЈКП „Градске пијаце“ Београд број 205-39344-08,  позив на број: 429202.

Учеснику лицитације који не оствари право на закуп тезге, расхладне витрине или рама, депозит се враћа одмах након доношења одлуке о најповољнијем понуђачу.

VIII  Најповољнији понуђач дужан је да уплати разлику до пуног износа депозита од 10 % излицитираног износа у року од 2 сата након завршетка лицитације и достави Комисији потврду о плаћању исте, односно да на лицу места да новац путем благајничког записа. Преостали део излицитираног износа је дужан да уплати у року од 8 (осам) дана од дана добијања одлуке Комисије. У противном, сматраће се да је одустао од права коришћења/закупа пијачне опреме – тезге, расхладне витрине и рама ,уз губитак права на повраћај депозита.

Уколико најповољнији понуђач одустане или не испуни услове за доделу, пијачна опрема-тезга ће бити додељена следећем најповољнијем понуђачу.

IX Учесник лицитације може конкурисати за више тезги, расхладних витрина или рамова, али не може излицитирати више од две тезге, расхладне витрине или рама на једној пијаци, без обзира на статус пијачне опреме који сад поседује на тој пијаци.

На лицитацији не могу учествовати физичка лица и предузетници, као и чланови њихових породица који имају неизмирене и доспеле финансијске обавезе према Предузећу по основу закупа или других трошкова, који произилазе из раније закључених уговора на дан објављивања огласа о јавној лицитацији или су својим поступцима прекршили Уговор о закупу пијачне опреме, Одлуку о пијацама и Пијачни ред.

X   Одлуку о најповољнијем понуђачу Комисија ће донети у року од 8 дана од дана закључења јавне лицитације. Против исте, заитересована лица могу поднети приговор Надзорном одбору Предузећа, у року од 8 дана од дана пријема одлуке.

                       

XI  Крајњи рок за пријављивање за лицитацију је 24 сата пре почетка лицитације.

           

XII   Сва обавештења у вези расписаног огласа o јавној лицитацији за давање пијачне опреме у закуп, заинтересовани могу добити на пијацама где се налази пијачна опрема за коју су заинтересовани, сваког радног дана од 07 до 14 часова.

ЈКП „Градске пијаце“ Београд

Натраг na ЈАВНА ЛИЦИТАЦИЈА СТР/СЗР ТЕЗГЕ