НА БЕОГРАДСКИМ ПИЈАЦАМА ГРАЂЕВИНСКА СЕЗОНА ТРАЈЕ ТОКОМ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ

Обим грађевинских радова на престоничким пијацама не јењава ни током зиме. Пијаце које се уређују налазе се на централно – градском подручју и у приградским насељима, те руководство ЈКП „Градске пијаце“ доказује да су све пијаце у саставу предузећа подједнако важне. Тренутно се обављају радови на седам пијаца, и то:

Пијаца „Палилула“ – радови на изградњи најмодерније пијаце у југоисточној Европи

Пијаца „Смедеревски ђерам“ – радови на асфалтирању пијаце и постављању нове, модерне лед расвете

Пијаца „Звездара“, популарни Цветко – наставак радова на постављању монтажно-демонтажне опреме за заштиту робе, закупаца и посетилаца пијаце од сунца и атмосферских падавина

Пијаца Т.Ц. „Нови Београд“, популарни Стари Меркатор – допремање нових, функционалних боксева за продају робе широке потрошње на асфалтираном делу пијаце

На пијацама „Сењак“, „Душановац“ и „Земун“, покривају се прореди, у циљу заштите од сунца и атмосферских падавина, закупаца, купаца и робе која се излаже на тезгама.

Пијаца „Сењак“

Пијаца „Душановац“

Пијаца „Земун“

Прошлу 2017. годину обележили су радови на побољшању услова трговине на преко 20 пијаца, који су финансирани искључиво из сопствених средстава. И поред тога, Градске пијаце оствариле су добит, која је за чак 43% већа од плана за целу 2017. годину и износи 198.229.714,00 динара. Радови су настављени и у 2018. години, како би пољопривредне произвођаче, са доласком пролећа дочекао лепши радни амбијент.

Натраг na ВЕСТИ