ТРАДИЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ ДЕЦЕ НА ПИЈАЦИ У СРЦУ ЗЕМУНА

Дечија пијаца на Омладинском тргу пијаце „Земун“ одржана је данас у организацији ЈКП „Градске пијаце“ и ГО Земун, у оквиру манифестације „Дани европске баштине“, која се ове године обележава под слоганом „Европска година културног наслеђа – уметност дељења“.

„Дечија пијаца данас је била највеселије место породичног окупљања, а велики број учесника и посетилаца манифестације, доказује да је овa манифестација постала традиционална и да ћемо наставити да је одржавамо и у наредном периоду, јер дечији осмех, креативност, радост и таленат, заслужују велику пажњу и подршку“. – рекао је Предраг Јеремић, извршни директор ЈКП „Градске пијаце“ и додао:  „Здрава исхрана код деце утиче на развој и све аспекте одрастања, а они већ сада знају да се управо таква храна продаје на београдским пијацама где радо долазе са својим родитељима“.

Пијачне тезге на пијаци „Земун“ данас су биле резервисане за децу предшколских установа и ученике основних школа који су се на креативан начин представили кроз   различите програме и садржаје. Поред сценско-забавног програма, организоване су едукативне радионице, изложбе, спортске активности  и ревије.

Учесници овогодишње манифестације били су: ОШ. „Горња Варош“, „Бранко Радичевић“, „Сутјеска“, „Мајка Југовића“, „Вељко Рамадановић“, вртићи „Мала сирена“, „Чаролија“, „Врапче“, „Пчелица Маја“, „Алиса“, „Рода“, „Милица“, продужени боравак „Мали академац“, Културно-уметничка друштва „Јана“ и „Бранко Радичевић“, Центар за социјалну интеграцију деце и младих – „Центар Звезда“, Удружење „Кругови уметности“, Удружење „Мали кувари“, Друштво пријатеља Батајнице, Пријатељи деце Земуна – Соколина Арт, Удружење Херц,  Завод за заштиту споменика културе Града Београда, Урбан спорт, Боћарски савез Земун, Атлетски клуб „Младост“ и Ана Ратковић са радионицом „Плетење“.

Велико изненађење за све малишане био је долазак њихових омиљених јунака цртаног филма „Патролне шапе“.

Натраг na ВЕСТИ