ИЗАБРАНИ ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА ЗА ИЗБОР НАЈТЕЖЕ И НАЈЛЕПШЕ УМЕТНИЧКЕ ФИГУРЕ НАПРАВЉЕНЕ ОД БУНДЕВЕ

Данас је на Омладинском тргу пијаце „Земун“ одржано такмичење за избор најтеже и најлепше уметничке фигуре направљене од бундеве.

Ђорђе Маринчев, закупац тезге на пијаци „Бањица“, победник je такмичења у категорији најтежа бундева и освојио је ваучер у виду једномесечног бесплатног коришћења тезге. По избору стручног жирија ЈКП „Градске пијаце“, прво место у категорији најлепша уметничка фигура од бундеве, припало је закупцу тезге на пијаци „Скадарлија“, Јелени Стојанов, коју је представљала сестра Марија Ракић.

„У јесен, на тезгама београдских пијаца можете наћи велики број бундева, различитих облика и боја. Пољопривредни произвођачи, закупци тезги на пијацама, потрудили су се да од бундеве направе разне специјалитете, праве уметничке скулптуре и представили су најтеже бундеве из својих башти“. – изјавила је Марија Бошњаковић, руководилац Службе маркетинга и односа са јавношћу и додала: „Организовањем оваквих врста манифестација доприносимо афирмацији произвођача и аутентичних производа, а истовремено награђујемо њихов труд и креативност. Пијаце су постале места занимљивих сусрета и забаве, али нису изгубиле основну улогу, а то је да снабдевају суграђане здравим и висококвалитетним намирницама.“

Током трајања такмичења, као и у данима викенда 03. и 04. новембра, Омладински трг пијаце „Земун“ биће и нова дестинација каравана зимнице, који из недеље у недељу окупља све већи број пољопривредних произвођача, у чијем асортиману се могу наћи разне врсте ајвара, џемова, салата, компота.

Сви присутни суграђани имали су прилике да током трајања манифестације уживају у дегустацији сланих и слатких специјалитета од бундеве, као и у звуцима гитаре, у извођењу уметника Боривоја Ескића.

Натраг na ВЕСТИ