PIJACA PALILULA

Pijaca na Paliluli je najveća i najznačajnija investicija JKP „Gradske pijace“.  Moderna, atraktivna, zatvorena pijaca prostire se na 12.689 kvadrata i zauzima 4 novoa i kao takva predstavlja novi koncept izgleda gradskih pijaca.  Dva nivoa su pod zemljom u odnosu na ulicu Ilije Garašanina, dok se iz ulice 27. marta nalazi suteren u kome je smeštena mlečna hala, menjačnica, zanatski deo, magacinski deo sa hladnjačama. Na nivou ispod, nalazi se parking prostor za posetioce sa 80 parking mesta. Pijačni plato smešten je u nivou prizemlja, a umesto klasičnih tezgi na njemu se nalaze modularni boksevi i moderne tezge.

Savremen koncept ove pijace, posetiocima omogućava da osim raznovrsne i bogate ponude voća i povrća,  uživaju i u drugim sadržajima ove moderne pijace – kafeteriji, vinariji, prodavnicama brze hrane koje imaju i programe namenjene veganima i vegetarijancima, poslastičarnicama, cvećarama, pet šopu i prodavnici suvenira.

Vodeći se konceptom da su pijace mnogo više od mesta gde se kupuje hrana i u nameri da ljubiteljima pijačne kupovine omogući i druge pogodnosti, JKP Gradske pijace su upravo na ovoj pijaci pokrenule novi projekat – Market kulture. Na štandu gradskih pijaca nalazi se Kulturni kutak, mesto gde se posetioci mogu informisati o repertoaru beogradskih pozorišta i ustanova kulture, i kupiti karte za željene predstave i programe.

Nova pijaca na Paliluli ostala je Staro mesto ali za nove susrete i jedno od omiljenih mesta okupljanja stanovnika Beograda i turista, zahvaljujući i mnogobrojnim manifestacijama koje JKP Gradske pijace u njenom komfornom prostoru organizuju za sve generacije.

Ova moderna i atraktivna pijaca se ne može zaobići, njen specifičan izgled dominira okolinom i pleni pogledom.

Natrag na PROJEKTI