Градски челници обишли будућу локацију ОТЦ-а

Пијацу „Миљаковац“, будућу локацију ОТЦ-а, популарног Бувљака, обишли су градски менаџер Мирослав Чучковић, директор ЈКП „Београдске пијаце“ Бојан Бајагић и заменик председника Удружења пијачних продаваца „Опстанак“ Дејан Николић.

У склопу бројих развојних пројеката Града Београда, у плану је и изградња новог Бувљака на простору пијаце “Миљаковац“, рекао је градски менаџер Мирослав Чучковић и нагласио да је то од изузетног значаја за закупце ОТЦ-а, јер ће им то омогућити неупоредиво боље услове рада након три деценије.

Чучковић је посебно истакaо да је нова локација ОТЦ-а идеална и да ће град Београд сходно стратегији јавног саобраћаја и превоза, појачати линије градског превоза како би сви грађани несметано имали могућност да брзо и лако стигну до новог Бувљака. Чучковић се захвалио ЈКП „Београдске пијаце“ и посебно истакао да је то једно од ретких предузећа које самостално, из сопствених средстава финансира пројекте на уређењу својих простора. Развојни пројекти београдских пијаца доприносе развоју комуналног система Београда, нагласио је градски менаџер, и додао да је пресељење ОТЦ-а на нову локацију, здружена акција града Београда, општине Раковица и ЈКП „Београдске пијаце“.

Бојан Бајагић, директор ЈКП „Београдске пијаце“ у чијем систему послује 30 пијаца укључујући „Миљаковац“ и „ОТЦ“, наглашава да пресељење Бувљака неће отпочети све док се нова локација у потпуности не прилагоди намени. Бајагић је нагласио да ће се будући комплекс ОТЦ-а простирати на око 12 000 m2, као и да ће део пијачног платоа са боксевима – тезгама, површине око 4000 m2, бити наткривен, што ће нови Бувљак учинити најмодернијом пијацом у региону. Такође, Бојан Бајагић је истакао да ће сви закупци који поштују Пијачни ред и Одлуку o пијацама бити премештени на нову локацију. Посебно је истакао да ће цене закупа пијачне опреме и пословног простора остати непромењене. Пијаца „Миљаковац“ ће бити опремљена саврменим мобилијаром, имаће преко 230 нових бокесва-тезги, преко 60 локала, као и паркинг простор са око 130 паркинг места. Целокупан простор биће осветљен и покривен видео надзором, тако да ће сви закупци имати могућност да раде у свим временским условима, као и у поподневним часовима, док ће потрошачи имати прилику да иду у набавку након радног времена. Директор београдских пијаца је нагласио да тренутно постоји 9 линија градског превоза које воде ка новој локацији, као и линија „Беовоза“ која се налази на 150 метара од нове локације. Растојање између тренутне локације ОТЦ-а и будуће пијаце „Миљаковац“ је само 7 километара, односно 12 минута колима.

Бајагић је нагласио да ЈКП „Београдске пијаце“ води рачуна о потребама закупаца и потрошача и да је у наредном периоду планирано да се настави са даљим улагањима за унапређење простора пијаца, као и да је сигуран да ће београдске пијаце постати један од највећих брендова, не само у Србији, већ и у региону. Он наглашава да на терититорији Београда постоји пуно пијаца, али да ће оне које се налазе у систему овог предузећа бити препознате првенствено по квалитету услуга и стандардима пословања. Истиче да ће нови Бувљак оплеменити овај део Миљаковца и да се очекује велики број грађана који ће се снабвдевати на овој пијаци.

Заменик председника удружења пијачних продаваца „Опстанак“ Дејан Николић, похвалио је напоре града и београдских пијаца због унапређења услова на пијацама и истакао да је то подједнако важно како за купце, тако и за продавце. Он је нагласио да је тренутна локација Бувљака неусловна и мишљења је да је пијаца „Миљаковац“ адекватна локација за пресељење. Николић истиче да се не сме занемарити чињеница да се у окружењу налазе велика насеља и да је сигуран да ће закупци са ОТЦ-а имати више посла него сада на Новом Београду. Осврнуо се и на пројекат новог ОТЦ-а, истичући да је одличан и да је према пројекту пијаца добро осмишљена. Закупци и купци ће бити заштићени од разних временских услова, кише снега и ветра. Оно што ће много значити закупцима јесте да ће имати дуже радно време јер ће пијаца бити осветљена, као и да ће потрошачи имати могућност да се снабдевају и у поподневним часовима, наглашава Николић.

Натраг na ВЕСТИ