Додељене награде августовским шампионима безготовинских трансакција

Августовским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама уручене су награде у оквиру Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прво место освојио је закупац са пијаце „Ђерам“ са 375  остварених трансакција. Друго и треће место припало је закупцима са пијаце „Каленић“ који су  реализовали 123, односно 70 трансакција.Четврто место освојио је закупац са пијаце „Палилула“ са 48 трансакција, а пето место припало је закупцу са пијаце „Каленић“ са 33 трансакције.

Од новембра 2021. године, од када је кренуло наградно такмичење, па до данас, реализовано је око 12 500  безготовинских трансакција на 51 ПОС терминалу на три београдске пијаце „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“.

Број реализованих безготовинских трансакција добар је показатељ колико је купцима значајано увођење оваквог вида плаћања. Купци са београдских пијаца наводе да им је увођење могућности безготовинског плаћања  олакшало куповину, јер не морају да траже банкомате или чекају да уситне новац, док продавци истичу да је плаћање картицом омогућило да привуку нове муштерије, које сада радо плаћају картицом или мобилним телефоном.

Пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“  покренула је Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Овај пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце“, компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa.

Сваког месеца,  до краја октобра ове године, по пет трговаца који остваре највећи број безготовинских плаћања  освајају новчану награду у износу од 12.000 динара захваљујући компанијама Mastercard и Chipcard.

Натраг na ВЕСТИ