НА ПОНОВО ОТВОРЕНОЈ ПИЈАЦИ ПАЛИЛУЛА, СОЛИСТИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ИЗНЕНАДИЛИ СВЕ ЗАКУПЦЕ И КУПЦЕ

Најмодернија пијаца на Балкану након паузе од 30 дана, поново је отворила своја врата за купце којима је ова пијаца незаобилазно место снабдевања.

Закупци палилулске пијаце међу којима су пољопивредни произвођачи, угоститељски објекти брзе хране, објекти намењени вегетаријанцима, продавницe органске хране, месаре, рибарнице, пекаре, посластичaрнице, пет шоп, цвећаре, винарије и многи други, са великим нестрпљењем дочекали су своје прве купце које су услужили већ од 07 часова.

Сви купци и закупци који су данас посетили пијацу „Палилулу“ имали су несвакидашњу прилику да чују наступ солиста Народног позоришта који су само за ову прилику извели музичку  нумеру из чувене опере Ђузепеа Вердија „Травијата“.

Догађају су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, заменица  председника Скупштине града Андреа Радуловић, директор ЈКП „Градске пијаце” Бојан Бајагић и председник општине Палилула Александар Јовичић.

„Желели смо данас на симболичан начин да прославимо то што су затворене пијаце у Београду опет отворене. Захваљујем директорки опере Народног позоришта, Јасмини Трумбеташ Петровић која нам је изашла у сусрет и заједно са солистима опере организовали смо за посетиоце пијаце ово мало изненађење“ – рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић и додао: „Ово је била дивна прилика да народу посвете неколико лепих нумера“.

Директорка опере Народног позоришта Јасмина Трумбеташ Петровић рекла је да су се уметници на овај начин солидарисали са уметницима целог света, а нарочито Италије и Шпаније које су, додала је, највише страдале због вируса корона.

„Уметници могу да вежбају у својим собама, али оно што они дају јесте жива представа. Зато једва чекамо да станемо на наше даске, уз поруку да ћемо се свим силама борити да једни друге поштујемо више и даћемо из ове ситуације изаћи још храбрији и снажнији“. – истакла је Јасмина Трумбеташ Петровић.

Све пијаце на отвореном простору, а које се налазе у саставу ЈКП „Градске пијаце”, почеле су да раде 22. априла, док су пијаце у затвореном простору попут пијаца „Палилула” и ТЦ „Нови Београд”, отворене данас од 07 часова.

Пијаце ће радити сваког дана у периоду од 07 до 15 часова, осим понедељка и у данима када је на снази целодневна забрана кретања.

Натраг na ВЕСТИ