Отворен 14. Међународни сајам етно хране и пића

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић и градски секретар за привреду Милинко Величковић присуствовали су данас отварању 14. Међународног сајма етно хране и пића, који се одржава под покровитељством Града Београда и Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Отварању су присуствовали и председник Савета Сајма Гаврило Веселиновић, као и државни секретар у Министарству пољопривреде шумарства и водопривреде Сенад Махмутовић.

У оквиру штанда града Београда, Секретаријата за привреду,  ЈКП “Градске пијаце” на најстаријој смотри прехрамбених производа представиле су  аутентичне пољопривредне произвођаче, закупце пијачне опреме и учеснике који су стална поставка на најпопуларнијим гастрономским манифестацијама које предузеће спроводи.  Међу њима су: Пијачни каравани, Београдски ноћни маркет, као и Ноћ укуса, где се промовишу производи високог квалитета направљени на традиционални начин, по старим рецептурама.

Циљ манифестације је представљање произвођача ради закључивања купопродајних уговора са потенцијалним купцима, едукација произвођача из области стандардизације, упознавање тржишта са специфичним производима и промоција етно хране и пића и традиционалног начина припремања прехрамбених производа као дела културног идентитета народа.

Ове године су  додељена специјална признања за постигнуте резултате из области услуга, производње и иновација, као и признања за пољопривреднике у областима органске производње, воћарства и пчеларства. Такође, Град Београд доделио је и признање за најлепши штанд на сајму.

Натраг na ВЕСТИ