МАНИФЕСТАЦИЈА „НОЋ УКУСА“ ОДРЖАНА УЗ ФАНТАСТИЧНУ АТМОСФЕРУ НА ПИЈАЦИ „ЂЕРАМ“

ЈКП „Градске пијаце“ и „Укус фест“, по први пут су организовали аутентичну манифестацију „Ноћ укуса“, која је окупила преко 140 излагача из сфере пољопривредних произвођача, занатлија, као и љубитеља ручно израђене козметике.

Посетиоци манифестације у Ноћи укуса имали су прилике да уживају у дегустацији и куповини преко 4.000 аутентичних српских производа међу којима су најтраженији били домаћи чварци, пршута, кобасице, домаћи сир и ајвар. Велико интересовање владало је и за куповином слатких посластица, између којих су се нашли џемови и слатка из широке лепезе воћарских култура које су прављене по старим рецептурама, као и чувеним слаткишима из старе добре бакине кухиње.

Лепо новембарско вече, измамило је велики број суграђана и страних гостију из Немачке, Ирске и Кине који су одушевљени српском кухињом. Атмосфера је била незаборавна уз звуке ди-џеја, а многи посетиоци забележили су фантастичне фотографије на јединственој манифестацији.

Ова гастрономски догађај организује се са циљем очувања српске културе, традиције и непоновљивих укуса, као и промоције малих, средњих предузетника и пољопривредних произвођача.

Због великог интересовања излагача, као и посетилаца, манифестација „Ноћ укуса“ биће организована у наредном периоду  и на другим београдским пијацама.

Све који нису били у прилици да посете вечерашњу манифестацију, Градске пијаце позивају да у данима предстојећег викенда обиђу пијацу „Земун“ и посете традиционални пијачни караван зимнице.

Ваше Градске пијаце!

Натраг na ВЕСТИ