БЕОГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ МЕСТА ЗДРАВОГ НАЧИНА ЖИВОТА

ЈКП „Градске пијаце“ узеле су учешће у пројекту „Активнија Србија“, која промовише културу вежбања и здравог начина живота. Као друштвено одговорно Предузеће које брине о снабдевености грађана домаћим и свежим намирницама, указује на вредност локалне домаће производње и представља ефикасне и брзе канале дистрибуције најквалитетније хране на овим просторима, Градске пијаце прикључиле су се јединственом пројекту Спортског удружења „Актива тим“.

“Актива тим“ већ три године спроводи спортско-едукативни пројекат „Активнија Србија“, са циљем да едукује грађане Србије и подстакне их на физичку активност, конзумацију хране, припремљену од намирница  домаћих произвођача, као одлучујућим факторима у превенцији здравља. Едукација и промоција здравог начина живота примарни је циљ пројекта, а поруци „Удружимо се и вежбајмо заједно“  до сада се одазвало више од 5000 грађана у Србији.

У недељу 06.10.2019. године од 17 часова на Великом тргу пијаце „Земун“   учесници ће поред  тренинга који траје 55 минута имати кратка предавања о здравим животним навикама и о правилној исхрани, које ће спровести нутрициониста Kристина Робал на радионици правиле исхране, а Kатарина Јонев одржаће предавање о безбедности деце на интернету.

Пројекат „Активнија Србија“ као јединствен у својој области, одржава се под покровитељством и уз подршку Министарства омладине и спорта, а  помогли су га и стручни партнери: Факултет за спорт и физичко васпитање, Центар изузетних вредности у области исхране и метаболизма. Активнија Србија окупља стручњаке из области спортских наука, медицине спорта, нутриционизма и других, који својим искуством и знањем на масовним тренинзима едукују  грађане  Србије. Пројекат су подржали спортисти Дејан Станковић, Игор Ракочевић, глумица Јелена Матијашевић, водитељ Дејан Пантелић и Др Иги.

Kараван здравља „Активнија Србија“ који се одржава у различитим градовима и општинама Србије препознале су све генерације вежбача: спортисти професионалци, аматери, рекреативци, као што су и београдске пијаце које представљају места здраве куповине и сусрета свих генерација.

Тренингом у недељу на Великом тргу пијаце „Земун“ затвара се сезона „Активнија Србија“ за 2019. годину.

Натраг na ВЕСТИ