ОДРЖАНА ДЕЧИЈА ПИЈАЦА  НА ОМЛАДИНСКОМ ТРГУ ПИЈАЦЕ ЗЕМУН У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“

Марина Ковачевић, извршна директорка ЈКП “Градске пијаце“ и Дејан Матић, председник градске општине Земун, отворили су  данас традиционалну манифестацију  „Дечија пијаца“, на Омладинском тргу пијаце „Земун“, која jе организована у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ под слоганом „Уметност и забава – наслеђе у фокусу“.

Циљ одржавања манифестације „Дечија пијаца“ је да се најмлађим суграђанима на време укаже на здраве навике у исхрани, едукација о важности бављења физичком активношћу која позитивно утиче на здравље и квалитет живота, као и на међусобно даривање и потребa за очувањем историјског наслеђа, као специфичног ресурса општег развоја заједнице.

Овогодишњу манифестацију обележио је рекордан број пријављених најмлађих суграђана који су своју креативност и изванредан таленат приказали кроз плесне кореографије, рецитале, школске хорове, ревије, као и  традиционалне народне игре. Поред музичко-сценског наступа, посетици су уживали у едукативним радионицама, изложбама и различитим спортским активностима. JKП “Градска чистоћа“ кроз игру и интерактиван рад спровела је пројекат „Еко квиз“ који има за циљ има едукацију деце школског и предшколског узраста о правилном селектовању и одлагању отпада, али и да науче нешто ново о рециклажи и правилном одлагању отпада, а најуспешнији награђени су пригодним поклонима.

ЈКП „Градске пијаце“ као друштвено одговорно предузеће, подржало је Фонд Б92 и пројекат „Пчелица“ који је представљен на манифестацији, а усмерен је ка деци ометеној у развоју.

Учесници манифестације били су: Предшколска установа „Др Сима Милошевић“, ОШ. „Бранко Радичевић“, „Горња Варош“, „Лазар Саватић“, „Соња Маринковић“, „Мајка Југовића“, „Светозар Милетић“, Пријатељи деце Земуна, Друштво пријатеља Батајнице,  Соколина арт, Продужени боравак „Мали академац“, ЈКП „Градска чистоћа“, Фонд Б92, као и културна уметничка друштва „Бранко Радичевић“ и „Јана“.

Манифестација „Дани европске баштине“ је драгоцена манифестација која доприноси очувању културне баштине наше земље, као и очувању традиционалних вредности, а ове године обележава се са циљем да се истраже сви аспекти наслеђа, материјалног и нематеријалног добра повезани са забавом.

Натраг na ВЕСТИ