ЈКП „ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ“ ДОБИТНИЦИ СПЕЦИЈАЛНЕ ПЛАКЕТЕ НА ФЕСТИВАЛУ „ЈЕСЕЊИ УКУС ФЕСТ“

ЈКП „Градске пијаце“ присуствовале су на овогодишњем дводневном „Јесењем укус фесту“, који се обележава под слоганом „У служби здравља“, у Комбанк дворани. На традиционалном фестивалу хране и пића, Градске пијаце добиле су специјалну плакету за подстицај пољопривредне производње и унапређење развоја пословања малих и средњих предузећа, пољопривредних произвођача. Испред Предузећа, награду је примила Маја Тинтор, која се захвалила организаторима и исказала велико задовољство за унапређење и пласирање домаћих производа, како на београдским пијацама, тако и на манифестацијама.

Свим посетиоцима из земље и иностранства  приказан је квалитет и незабораван доживљај српске хране. На фестивалу представљено је више од 2000 производа из Србије, али и из региона. Сви који су обишли ову манифестацију  били су у прилици да дегустирају разне специјалитете од сувомеснатих производа, најфинијих посластица, свежих намирница, великог броја сирева, реномираних вина, ракија до дела који је био опредељен за вегане. За најмлађе посетиоце био је намењен специјални кутак у коме су се забављали.

Поред дегустације, одржане су бројне радионице и предавања. По први пут одржани су састанци на којима су произвођачи и излагачи имали прилику да разговарају са водећим привредницима из великих и угледних компанија.

Другог дана фестивала, биће организовано такмичење за Најбољи укус Србије, у девет категорија, као и Grand Prix који се добија на основу гласова публике и посетилаца. Једна од чланица жирија за Наjбољи укус Србије, биће Марина Ковачевић, извршна директорка ЈКП „Градске пијаце“.

Учешће београдских пијаца на овогодишњем „Јесењем укус фесту“ је почетак пословно-техничке сарaдње са овим фестивалом у циљу унапређења пољопривредне производње и промоције аутентичних српских производа.

Натраг na ВЕСТИ