Баново брдо

Мапа пијаце

Житељи Чукарице нису одувек по зелениш, домаћи сир, јаја и свеже воће, долазили на пијацу у Пожешкој улици на Бановом брду. После Другог светског рата, пијаца се најпре налазила у Високој улици, а потом је премештена на Шумадијски трг, на плато преко пута данашњег седишта општине Чукарица. Тек шездесетих година прошлог века пијачари су се „скрасили“ на садашњој локацији, а данас је омеђана добро снабдевеним месарама, рибаницама, цвећарама и супермаркетом.

У време када је отворена, пијаца на Бановом брду, једина у овом делу града, била је савремено опремљена и привлачила је купце из свих делова Београда. Упркос конкуренцији, тако је и данас.

Преуређење пијаце „Баново брдо“ почело је 2016. године, када је део за продају млечних и сувомеснатих производа осавремењен постављањем 30 репарираних расхладних витрина и опреме за заштиту закупаца од неповољних атмосферских прилика. Током 2017. године пијаца је асфалтирана, опремљена са 224 рестилизоване тезге, са новом расветом, а сви пролази између тезги прекривани су лексаном.

Натраг na БЕОГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ