ЈКП „Градске пијаце“ у сарадњи са Савезом винара и виноградара Републике Србије организоваће промоцију домаћих вина на пијаци Палилула  у суботу и недељу, 17. и 18. октобра од 08 до 16 часова.

Предстојећег викенда на палилулској пијаци посетиоцима ће се представити „Подрум Радосављевић“ и винарије Јота, Симић, Валчић и Сочански са богатим асортиманом српских вина.

Прочитај више „Викенд на пијаци Палилула и у знаку промоције најбољих домаћих винa“


Предстојећег викенда у суботу и недељу, 17. и 18. октобра од 08 до 16 часова на пијаци Каленић биће одржан  Караван зимнице.

Први „Караван зимнице“ у новој сезони отпочеће традиционално припремом ајвара на шпорету Смедеревцу тачно у 10 часова.

Прочитај више „“Караван зимнице” за викенд на пијаци „Каленић”“


Субота,10. октобар  Омладински трг од 12 до 18 часова

 Омладински трг пијаце Земун постаће право место за љубитеље вина и добре атмосфере.

На позив Удружења „Српско вино“, ЈКП „Градске пијаце“ учествоваће и ове године на већ традиционалној манифестацији која промовише винарије из целе Србије, гастрономску понуду Земуна као и космополитски дух овог дела Београда.

Прочитај више “  ОСМИ ЗЕМУНСКИ ФЕСТИВАЛ ВИНА И ХРАНЕ“


Субота, пијаца Каленић, од 08 до 16 часова други Винтиџ у срцу Врачара.

Суботња куповина  овог викенда разликоваће се од уобичајених. Плато пијаце  Каленић постаће право место несвакидашњих  ретро комада.

Прочитај више „Други Винтиџ– ретро је поново у моди“


На изнанађење наших суграђана на пијаци Каленић у улози продаваца нашли су се учесник и победница „Задруге 3“.

Ива и Филип на иницијативу екипе „Блица“,  такмичили су се ко ће бити бољи продавац , привући већи број купаца и ко ће продати више воћа са тезге.

Прочитај више „Пијаца Каленић угостила је победницу „Задруге 3“ Иву Гргурић и учесника ријалитија Филипа Ђукића“


ЈКП „Градске пијаце“ као друштвено одговорно предузеће и даље предузима све неопходне мере у циљу спречаваања даљег ширења вируса корона. Као новина на тезгама београдских пијаца постављене су посебне преграде од плексигласа како би се спречио директан контакт купаца са намирницама и лакше одржавало прописано растојање између купаца и продаваца. У циљу несметаног снабдевања грађана ЈКП „Градске пијаце“ придржавају се  свих досадашњих укључујући и најновине мере које је донела Влада Републике Србије, а које се односе на максималан број људи који могу боравити у затвореним просторима.

Прочитај више „Богата понуда воћа и поврћа“