Светски дан туризма биће и ове године обележен на Ади Циганлији, једној од десет туристичких атракција Београда познатој по природном амбијенту и бројним спортско – рекреативним капацитетима. Ове године ће Светски дан туризма 27. септембар, бити обележен дан раније, у недељу, 26. септембра од 11:00 до 17:00 сати.

На простору Камен – града представиће се туристичке организације и предузећа која доприносе унапређењу и развоју туризма и промоцији Србије и Београда. Посетиоци ће кроз емитовање промотивних филмова моћи да се упознају са атрактивним домаћим туристичким дестинацијама уз музички програм.

Агенција УН за туризам је као тему овогодишњег Светског дана туризма  одредила „Туризам за инклузивни раст“.

Прочитај више „ЈКП „Градске пијаце“ и ове године учествујe у обележавању Светског дана туризма“


Удружење жена Срема, Баната и Бачке представиће обичаје и укусе свога краја у  суботу и недељу, 25. и 26. септембра од 08 до 16 сати на пијаци Палилула“.

Посетиоци палилулске пијаце ће осим у пријатном амбијенту, разноврсној и богатој понуди свежих и висококвалитетних намирница, имати прилику да уживају и у сланим и слатким специјалитетима и бројим ручно рађеним производима, специјално припремљених за ту прилику.

Чланице овог Удружења на тај начин показују креативну иницијативу да делове прошлости вештином својих руку имплементирају и у савремене токове стваралаштва. Кроз кулинарство и занатство бројне обичаје чувају од заборава, негујући их кроз разне манифестације.

Прочитај више „„Дани Срема, Баната и Бачке“  овог викенда на пијаци Пaлилула“


У недељу, 19. септембра, од 09 до 17 часова  на „Каленић“ пијаци одржаће се четврти по реду Винтиџ фест.

Недељна  куповина овог викенда разликоваће се од уобичајених. На тезгама ове популарне пијаце у срцу Врачара  биће изложени многобројни декоративни предмети, одећа, накит, рамови за слике,посуђе, плоче и други интересантни комади који могу улепшати ваш дом или употпунити гардеробу посебним и јединственим ретро комадима.

Прочитај више „Још један  Винтиџ фест на Каленић пијаци – ретро је поново у моди“


У организацији ЈКП „Градске пијаце“ и Удружења „ПИР“ предстојећег викенда, 18. и 19. септембра од 08 до 16 сати на пијаци Палилула биће одржан „Палилулски дизајн викенд“.

Посетиоци палилулске пијаце ће осим у пријатном амбијенту ове пијаце, разноврсној и богатој понуди свежих и висококвалитетних намирница, имати прилику да уживају и у  ручно израђеним предметима које су припремили чланови овог удружења.

Прочитај више „РАЗЛОГ ВИШЕ ДА ПОСЕТИТЕ ПАЛИЛУЛСКУ ПИЈАЦУ ОВОГ ВИКЕНДА КРЕАТИВНОСТ  НА ЈЕДНОМ МЕСТУ  „


На пијаци „Звездара“ ће од четвртка, 16.септембра бити постављена мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица. Од четвртка до суботе од 08 до 13 сати посетиоци ове пијаце као и продавци, моћи ће да подижу готовину са банкомата, али и више од тога.

У мобилној експозитури Банке Поштанска штедионица  моћи ће да се обаве све врсте банкарских услуга као и у било којој другој експозитури: уплате, исплате, као и отварање текућих рачуна.

Прочитај више „МОБИЛНА ЕКСПОЗИТУРА БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА ОД  ЧЕТВРТКА НА ПИЈАЦИ „ЗВЕЗДАРА““


На пијаци „Бувљак“ ће у четвртак 09. и суботу, 11. септембра  бити постављена мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица. Овог четвртка и суботе од 08 до 13 сати посетиоци популарног Бувљака као и продавци, моћи ће да подижу готовину са банкомата, као и да обаве друге трансакције.

У мобилној експозитури Банке Поштанска штедионица  моћи ће да се обаве све врсте банкарских услуга као и у било којој другој експозитури: уплате, исплате, као и отварање текућих рачуна.

Прочитај више „МОБИЛНА ЕКСПОЗИТУРА БАНКЕ ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА У ЧЕТВРТАК И СУБОТУ НА  ПИЈАЦИ БУВЉАК“