ЖИТНИ КАНТАР ОТВОРЕН НА ЗЕМУНСКОЈ ПИЈАЦИ

ЈКП „Градске пијаце“ свечано је отворило реконструисани објекат Житни кантар који се налази у срцу земунске пијаце.

Житни кантар представља значајну културно-историјску грађевину, саграђену пре Првог светског рата као објекат у коме се првобитно мерило жито, по чему је и добио назив, а нешто касније се ту продавала и риба.

Житни кантар добио је нови сјај спајајући традиционално и модерно. По узору на велике европске градове, пијаца у Земуну добила је кутак у којем становници Београда могу увек да купе свежу морску и речну рибу, али и да у друштву породице и прјатеља уживају у рибљим специјалитетима који се припремају на лицу места. Реконструкција Житног кантара употпунила је земунску пијацу, једну од најлепших београдских пијаца коју краси традиција као и велики избор свежих и здравих намирница.

Свечаном отварању реконструисаног објекта присуствовали су Горан Весић, заменик градоначелника Града Београда, Бојан Бајагић,  директор ЈКП “Градске пијаце”, Оливера Вучковић, директорка Завода за заштиту споменика културе Града Београдa и Дејан Матић, председник општине Земун.

Посетиоце земунске пијаце у суботу и недељу, 13. и 14. јуна очекује мали базар домаћих производа: вина, ракије, разноврсних сосева и сирева, зачина, тартуфа, меда као и осталих гастрономских ђаконија.  Сви љубитељи рибе ће током викенда имати попуст од 10%  при куповини у  Житном кантару.

ЈКП „Градске пијаце“ традиција која траје

 

Натраг na ВЕСТИ