JKП “ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ“ ОБЕЛЕЖИЛЕ ДАН КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ

У суботу, 07. септембра на платоу испед Скупштине града Београда, заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић и главни, градски урбаниста Марко Стојчић, а испред ЈКП „Градске пијаце“, извршни директор Предраг Јеремић, присуствовали су обележавању Дана комуналне делатности, који се први пут организовао у српској престоници.

На штанду београдских пијаца, посетиоци манифестације имали су прилику да се упознају са реализацијом капиталне инвестиције ЈКП „Градске пијаце“, коју представља изградња најмодерније пијаце у југоисточној Европи-пијаца „Палилула“. Оно што ће ову пијацу разликовати од других, јесте концепт рада, као и понуда.

На манифестацији „Дан комуналне делатности“ представљене су и промотивне активности међу којима су најпопуларнији „Београдски ноћни маркет“ и  „Пијачни каравани“ где Градске пијаце представљају најбоља пољопривредна газдинстава која имају породичну традицу производње, а на пијацама су присутни  више од тридесет година. Како би на едукативан и забаван  начин утицали на најмлађе Београђане о значају игре и спортских активности,  здраве исхране, као и међусобног даривања, предузеће организује Породичан дан на пијаци „Земун“ у оквиру манифестације „Дечија пијаца“. Тог дана, у улози трговаца представљају се малишани из предшколских установа и основних школа од првог до четвртог разреда.

У знак захвалности на поверењу које суграђани поклањају београдским пијацама снабдевајући се на њиховим омиљеним пијацама које се налазе у комшилуку, ЈКП „Градске пијаце“ даривале су платнене цегере у циљу заштите животне средине како би утицали на заједницу да већ данас пластичне кесе замене платненим цегерима.

ЈКП „Градске пијаце“, примењујући савремене пословне моделе који битно доприносе градском буџету, чува историјски, културни и симболички значај пијаца, обезбеђује здраве и квалитетне производе, унапређује изглед, друштвени значај и улогу пијаца. Предузеће издаје у закуп пијачне објекте и опрему и у сваком тренутку обезбеђује несметани промет робе и услуга, брине о реду и свим најважнијим техничким условима продаје робе.

Ослушкујући потребе закупаца и суграђана који се снабдевају на београдским пијацама, предузеће у континуитету ради на унапређењу пијачне делатности чувајући њихову традицију, али и прилагођавајући се потребама времена у коме живимо.

 

Натраг na ВЕСТИ